Контакт
contact@ovirium.mk

Албум

ОВИРИУМ

Една книга не ја сочинуваат само бројот на листовите. Таа е сочинета од приказната која како игла се провира во умот на читателот и ги везе ликовите правејќи ги реални. А низ целиот тој преплет од визуализации, „Овириум“ е сочинета и од мелодија. „Мелодијата на Смртта“ би ја нарекол еден од ликовите.

Ти подарувам цел албум предводен од емоциите кои секој лик ги доживува. Впушти се во морето од компози­ ции кои ќе ти ги брануваат чувствата со секој свртен лист од приказната.

Албумот е компониран од Андреј Блажевски – (Andron)

слушај го Албумот

ОВИРИУМ

Албумот можеш да го слушаш на веб страницата или да го преземиш од Google Drive.

1. Беснилото на клавишот by
 • 1. Беснилото на клавишот
 • 2. Телото на Смртта
 • 3. На чекор до Преминот
 • 4. Бегство
 • 5. Длабочините на вистината
 • 6. Преминот
 • 7. Безимено Чудовиште
 • 8. Војна на световите
 • 9. Непознати чувства
 • 10. 66% Овир
 • 11. 1% човек

Композитор

Андреј Блажевски

Андреј Блажевски е роден во 1995 година во Скопје. Дипломира на Факултетот за музичка уметност, насока Сонологија со мултимедија во Скопје кај проф.др. Димитрије Бужаровски, a композиција работи со проф.мр. Јана Андреевска, каде се стекнува со знаења од областа на дигитална обработка на звук, композиција, продукција, дигитализацијата и архивирањето на нотни записи, аудио материјали.

Блажевски пројаува интерес воедно за класичната и електронската музика, чие влијание се чуствува во неговите дела. Автор е на солистички и камерни дела од областа на сериозната музика. Активен е на полето на театарската и филмската музика, а во последните години активно работи и во полето на електронската музика (ака. Andon) и електро-акустиката.

Делата му се изведувани на  фестивалот Денови на Македонска Музика.

Добитник е на награди од страна на Министерството за култура на Македонија за нековите композиции: Процес (за гудачки квартет), Слобода ( за мешан хор), Ладно уништување (електро-акустична композиција).

КУПИ ОНЛАЈН

Првите два дела од серијалот ОВИРИУМ достапни на www.kniga.mk, www.bookland.mk, www.kupikniga.mk, www.korica.mk и во книжарниците на ТРИ, BookLand и низ други поголеми книжарници низ Македонија.