Контакт
contact@ovirium.mk

ЗА АВТОРОТ

Агрон Усеини

Агрон Усеини е роден во Скопје, во 1988 година. Студирал на Правниот факултет на „Универзитетот на Југоисточна Европа“, а по завршувањето на студиите, својата кариера ја пренасочил во светот на маркетингот, во кој почнувајќи од 2014 година се вројува меѓу основачите на агенцијата за маркетинг „Пејџленд“ (Pageland). Специјалност му се градење на брендови, стратегиска реимагинација на визуелниот пристап на брендовите, традиционално и дигитално рекламирање.

Иако уште многу млад ја има откриено својата желба за творење, неговите ракописи стојат со години во фиоките, сè до ова негово првенче. „Овириум“ е прв дел од серијалот книги насловен како „Овириум – отаде смртта“. Со ова негово прво официјално издадено дело придонесува за збогатување на домашната книжевна сцена во област која се чини малку запоставена –научнофантастичните романи.

Вториот дел од серијалот е официјално достапен во продажба.

КУПИ ОНЛАЈН

Првите два дела од серијалот ОВИРИУМ достапни на www.kniga.mk, www.bookland.mk, www.kupikniga.mk, www.korica.mk и во книжарниците на ТРИ, BookLand и низ други поголеми книжарници низ Македонија.